Letiltás


Az Ghostery Enterprise segít megérteni, hogyan gyûjtik össze és használják fel egyes cégek az Ön adatait - általában célzott hirdetések megjelenítése céljából -, és lehetõséget ad Önnek, hogy letiltsa a célzott hirdetéseket, ha szeretné. Amikor letilt egy céget az Ghostery Enterprise weboldalán keresztül, az Ghostery Enterprise üzenetet küld a cég szervereire. Ez az üzenet egy letiltó cookie visszaküldését kéri a szerverektõl, melyet Ön a számítógépén fog tárolni, böngészõ cookie formájában

A legtöbb böngészõ lehetõvé teszi, hogy megtekintse a számítógépén tárolt cookie-k tartalmát. Ezáltal Ön is ellenõrizheti a letiltó cookie-k meglétét. Például, ezt jeleníti meg a Firefox a DoubleClick letiltó cookie-ja esetében:


 

Ha szeretné látni egy bizonyos cég letiltó cookie-jának tartalmát, nyissa meg ezt az oldalt,keresse meg a kívánt céget és kattintson a nevére. Ha a cég biztosítja a letiltási lehetõséget, Ön látni fogja a letiltó cookie információját a "Letiltó cookie-k" rész alatt.

Fontos megjegyezni, hogy a cookie-k nem kerülnek megosztásra az egyes böngészõk között. Például az Internet Explorer és a Firefox különbözõ helyen tárolja a cookie-kat, és nem képesek egymás cookie-jainak olvasására. Ezért, ha letiltja az ABC vállalat követését Internet Explorerben, azzal NEM tiltotta le az ABC vállalat követését Firefoxban. Meg kell ismételnie a mûveletet Firefoxban is, hogy letiltsa a céget mindkét böngészõben.